mandag 3. mai 2010

Sørge og minnebinderi

Kompetansemål:
• eksperimentere med levande materiale og stilar, uttrykk, teknikkar og reiskapar
• analysere botaniske materiale og deira eigenskapar som grunnlag for å lage faglege produkt i ulike stilar og uttrykk
• lage og bruke arbeidsteikningar, skisser og annan visuell informasjon
• presentere og dokumentere produksjonsprosess og produkt, visuelt og verbalt og ved hjelp av digitale verktøy

Vi skulle øve oss på det vi trengte å øve på innen sorg og minnebinderi. Jeg syntes selv jeg trengte øve mest på bårebukett. Så dette var det første jeg gjorde.
Jeg begynte å lage skisser før jeg begynte på selve produksjonen.
jeg ble ganske fornøyd med resultatet, selv om der var noe jeg kunne endre på. men jeg glemte selvfølgelig å ta bilde..
Etterpå gikk jeg og Anita sammen og skulle lage en asymetrisk krans. Vi hadde aldri gjort dette før, men jeg synes vi fikk det gått til. Vi laget først en rask skisse, så begynte vi produksjonen.

Slik ble den når den var ferdig:Etterpå skulle jeg lage en båre dekorasjon. Denne ble helt misslykket, så jeg tok heller ikke bilde av den. grunnen til at den ble misslykket, var fordi jeg hadde brukte alt for mye blomster i oasisen, så tilslutt var hele oasisen helt oppsvulmet.
Jeg tok den derfor bare opp igjen, og satte på plass alle blomstene.

Men jeg prøvde meg på ny, og denne gangen lakte jeg den litt mindre, slik at jeg ikke trengte bruke så mange blomster. Jeg lagte den som en dråpeform, og jeg følte jeg fikk formen gått til. Jeg var også veldig bevisst på plassering og grupperingen av både blomstene og det grønne for å få fine linjer, og et gått helhetlig uttrykk.
Så ville jeg prøve meg på noe nytt, og litt mer spennende, så jeg gikk ut utforbi skolen, og klippet noen grener og litt av en forsythia. men aller først laget jeg noen skisser. Så jeg fant ut jeg skulle lage kistepunt. og slik ble resultatet:Jeg har fått øvd på litt forskjellig innen sorg og minnebinderi, og føler jeg begynne å få det ganske greit til. Jeg Synes det har vert veldig kjekt å jobbe med dette, og jeg har prøvd å jobbe i litt raskere tempo.

1 kommentar: