mandag 15. februar 2010

Konstruksjon

Vi fikk i oppgave å lage en form for konstruksjon av hva vi ville, som man kunne bruke til å sette i botaniske materialer etterhvert.
Læreren viste oss eksempler på hva man kunne lage, og hvilke teknikker vi kunne bruke. Jeg valgte å bruke den ene teknikken hun viste oss, bare gjorde min egen vri på.
Jeg brukte blå vikletråd, blå tråd med ståltråd i, og sølv vikletråd.

Ut av de blå trådene laget jeg et "teppe" som tilslutt ble rektangulært

Da det var blitt stort nåkk, festet jeg sammen de lange endene, slik at den ble søyleformet, så viklet jeg inn sølvtråden både for at den skulle bli mer fyldig ,sitte bedre og for å trekke sølvfarge inn.


Så gikk jeg på kjøla og fant de blomstene jeg ville bruke. Jeg tenkte på å finne noe jeg kunne flette litt inn i selve konstruksjonen, og noen enkle hovedblomster til toppen av konstruksjonen.
jeg fant ut at jeg skulle bruke flexigress, bjørnegress, typha og gåsunger inni konstruksjonen. En grønn anthurium blomst og tre ornithogalum åppå konstruksjonen som hovedblomster. Grunnen til at jeg valgte disse fargene var fordi jeg synes de passet gått sammen. og slik at jeg ikke brukte for mange forskjellige farger.

slik ble resultatet, og denne var tenkt som borddekorasjon. Jeg hadde ikke noe system på gresset og stråene jeg satte i, og jeg lot dem komme ut på sidene som dem var. jeg satte tilslutt i en lang pinne med gåsunger på hver av sidene for å få en litt mer fin og kontrolert avslutning.
Hovedblomstene satte jeg i vannbeholdere som jeg dekket til med sølvhår. Dette trakk også igjen sølvtråden fra konstruksjonen. Så gruperte jeg hovedblomstene slik at det ble gått å se på.
jeg kunne også tenkt meg å laget denne konstruksjonen på en annen måte, ved at jeg fikk selve konstruksjonen mer luftig og større. Da kunne jeg tenkt å hatt blomster inn konstruksjonen, og latt toppen være ganske transperang.

Når jeg var ferdig med denne konstruksjonen, tenkte jeg om det var noe jeg kunne lage som kunne høre sammen. Jeg ville bare ha noe enkelt, men alike vel litt kreativt, så jeg fant ut jeg skulle lage en liten vase til en enkelt blomst som jeg brukte i hovedkonstruksjonen.
Jeg ville bare bruke de samme materialene som i den andre, så jeg begynte med å lage to ringer i forskjellige størrelser med den lyseblåe tråden med ståltråd i, og måle opp med reagensglass. så la jeg bare englehår i og viklet fast med sølvtråd. men for å få igjen litt av det samme uttrykket som i hovedkonstruksjonen, festet jeg litt flexigress og brakk litt steelgras i. til slutt satte jeg i en liten pinne med gåsunger for å trekke inn denn fargen også. Så satte jeg tilslutt i en Flamingoblomst.

Planen var at det sto grupper med denne konstruksjonen i tre forskjellige høyder fordelt rundt på festbordene, hvor da den store hovedkonstruksjonen lå på bordet foran hovet personene.

3 kommentarer:

  1. Stilig uttrykk du fikk på produktene dine. Hadde vært flott på et festbord. Kreativ, flott og god løsning.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Mye fint d lager bare så d vet det

    SvarSlett