onsdag 20. januar 2010

Brudebukett / brudesmykke uke 3, 18. - 22. januar

Kompetansemål:
-Dokumentere, grunngi og vurdere egen produksjon, knyttet til kreterier for kvalitet, ønske fra kunden, helse, miljø og sikkerhet, tid og økonomi.

- lage og bruke arbeidsteknikker, skisser og annen visuell informasjon

Induiduelt læringsmål:
- Jeg vil lage en solid brudebukett, som kunne vert brukt av en skikkelig brud. Jeg vil lage etter kundens ønske. Jeg vil lære å lage en bukett som har en fin form, og som fargene passer sammen.

oppgave:

Jeg jobbet med Elisabeth, og våres brud var Olaug i klassen.


hun skulle ha på seg en stroppløs hvit brudekjole, ganske enkel med litt perler på overdelen. Kjolen er tettsittende øverst, og ganske stor og slørete nederst. Hun skulle ha nokså flate sko.
Og håret ned med litt krøller.


Olaug er 1.80m høy og hun er smal, derfor tenkte vi å lage en dråpeformet bukett som går ned til knehøyde, men som er passe stor.

Kunden ønsket lyse farger, og ville helst ha minst en type roser med i buketten. Det var det hun ville si, så skulle vi fikse resten. vi tenkte å lage buketten i denne stilen:Det vi da tenkte å bruke i buketten var:
- Hvite nelliker
- Renate roser
- brude slør
- Ceropegia
- Plumoses
- salal
- gåsunger og perler til pynt

Så tenkte vi å lage et smykke til mannen med noen av de samme blomstene slik at de passer sammen.

Når vi lakte produktene gikk allt veldig fint. Vi ble ganske fort ferdige, og kunden ble fornøyd med resultatet. Vi brukte stifte teknikk når vi satte sammen blomstene, slik at vi kunne bøye dem til slik vi ønsket. Så for at vi skulle kunne lage denne buketten, måtte vi bruke denne teknikken.

Ferdig produkt:


Produktet er godt å se på pga. fargevalg og plassering av blomstene. Det er også godt å holde i fordi stilkene ligger paralellt, og det er ingen skarpe kanter.

Etter hvordan brud og brudekjolen så ut, valgte vi en dråpeformet dekorativ bukett.

Hvitt er fargedominand i buketten, hvor gulfargen sklir fint inn. De brun-grønne ceropegiaene ble en fin kontrast.

1 kommentar: